Kan du bli en MW?

Alt om vin.

Moderatorer: Frank Herfjord, Stig Lindahn, Alexander Hojem

Brukeravatar
Stig Lindahn
Innlegg: 47
Registrert: fre mai 29, 2015 2:23 pm
Sted: Kolbotn

Kan du bli en MW?

Legg innav Stig Lindahn » søn jul 12, 2015 9:49 am

På hjemmesiden til Jancis Robinson har de lagt ut årets eksamen, kan du nok til å bli Master of Wine?

Det er en skriftlig og en praktisk prøve, den praktiske er vansklig å gjenskape her men du får ihvertfall et lite innblikk i hva du må kunne ;)

Se om du kan svare på disse spørsmålene?
Har lekt med en tube superlim i en time nå, klarer ikke å legge den fra meg!

Alexander Hojem
Innlegg: 55
Registrert: tor mai 14, 2015 6:31 am

Re: Kan du bli en MW?

Legg innav Alexander Hojem » søn jul 12, 2015 8:16 pm

Det første jeg reagerte på når jeg leste disse spørsmålene tidligere i sommer var dette spørsmålet:
6) Discuss acid adjustment, chaptalisation and dealcoholisation with particular regard to balance in wine.

Fremstår veldig vagt å legge opp til et svar rundt balanse.

Terje Meling
Innlegg: 9
Registrert: ons sep 02, 2015 2:15 pm

Re: Kan du bli en MW?

Legg innav Terje Meling » tor sep 10, 2015 9:30 am

Spennende oppgave 6, krever både teknisk kunnskap og en filosofisk tilnærming. Følgende momenter må besvares:
1) Definisjon av balanse og en avgrensning mot terroir og årgangstypisitet. Vurdering av om oppgaven gjelder både volumvin og finvin.
2) De ulike metodene - hvorfor og hvilken effekt de har, hele tiden underlagt definisjonen i punkt 1 og med vekt på å undersøke hva de ulike metodene har å si for balansen i en vin.
Typisk fallgruve: å bruke for mye plass på å beskrive alle aspekter ved metodene. Det sentrale ved oppgaven er å knytte metodene til balansedefinisjonen, ikke å skrive alt man vet om syrejustering.

Siden oppgaven er en del av Paper 2, vinifikasjon, er det også viktig å ikke gå alt for langt inn i de filosofiske aspektene. Det er om å gjøre å avgrense oppgaven på en slik måte at det blir lett å skrive fortsettelsen.

Første avsnitt:
"While the purist view holds that a wine cannot express terroir when any winealtering additives, processing aids or techniques are used, it can be argued that the use of certain additives, used correctly, can modify the effect of adverse vintage conditions, thus adjusting the wine towards a long-term site specific equlibrium - i.e. emphasizing a wine's terroir rather than extreme vintage conditions. This is a fine wine concept of balance. Whereas the addition of acid or sugar to adjust the must or the de-alcoholization of a fermented wine are common practices in fine wine regions in order to achieve balanced wines in adverse years, it can be seen as a matter of necessity in wine regions where climatic conditions are not beneficial to vine growing, for instance in volume wine regions such as California's Central Valley where natural ph's are too high to yield palateable wines. This second is the more common notion of balance in wine, in which structural components of a wine are outside a normal, or normative, range. Within both balance concepts, it is possible to argue in favour of the addition of acid and sugar to the must, but only within the latter paradigm is it possible to argue the case for dealcoholisation."

Deretter ville jeg ha diskutert bruken og effekten av de tre metodene med hensyn til henholdsvis finvin og volumvin.

Brukeravatar
SolvarHegge
Innlegg: 1
Registrert: tor jun 23, 2016 8:40 am

Re: Kan du bli en MW?

Legg innav SolvarHegge » man aug 29, 2016 8:31 am

1. Årsaker til sykdom kan ligge på lur, ikke bare i klimatiske forhold. Brudd på jordstruktur , mangel på vanning, eller ikke nok kule, solfylte været også påvirke helsen til plantene. Dette ikke bare skifte farge, og bladene visner druer, men tørker også vinstokker gre bærene begynner å smuldre og bush sterkt svekket.


Gå tilbake til «Vindiskusjoner»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest