Notater fra besøk i Montalcino mai 2015 / produsentbesøk Salvioni og Le Ragnaie

Alt om vin.

Moderatorer: Frank Herfjord, Stig Lindahn, Alexander Hojem

GardK
Innlegg: 5
Registrert: man jun 01, 2015 8:50 am

Notater fra besøk i Montalcino mai 2015 / produsentbesøk Salvioni og Le Ragnaie

Legg innav GardK » lør jun 06, 2015 2:46 pm

Diverse

2009 Salvioni Rosso Di Montalcino - jordbær, lær og "lett" stall, på smak, fin lys rød frukt mot jordbær, selvsagt en lettere stil, men balansert, elegant, pene medium tannin, fin struktur, medium pluss lengde, veldig ren og elegant syrlig rødbærsfrukt. 89-90p

2008 Le Ragnaie Ragnaie VV - elegant nese, jordbær, kirsebær, lakris, tjære. Noe floralt og mineralsk bak den ellers mer klassiske nesen. På smak, strukturert, høye tanniner, dyp mørk konsentrert frukt. Et intenst grep. Pur og ren frukt. Strålende vin som trenger tid. 92-94p

2010 Casanova Di Neri Brunello Di Montalcino - pen nese, med intens mørk og blå frukt, blåbær, skogsbær, lyng, mint og einer. På smak, fyldig, mørk og dyp, frukten er blå og mørk, medium pluss tannin, rustikk og noe streng nå. Frukten er litt i bakkant, men den ligger latent. Trenger tid. God lengde. 91-93p

2009 Salvioni Brunello Di Montalcino - mørke moreller, skogsbær, lær, lakris, anis, bly og blekk, noe mørkere og mer blåpreget frukt enn 2010. På smak, fast og strukturert, noe tydeligere fattanniner, mørk frukt og røde plommer, mangler litt av fruktkvaliteten til 2010 (men for all del). Medium pluss konsentrasjon og syre. 93p

2010 Salvioni Brunello Di Montalcino - kirsebær, moreller, varm tørr jord, lær, Pent krydderpreg med nellikspiker og eukalyptus. Med luft, enda renere og klarere frukt, varm stein. På smak kraftig struktur, pene modne tanniner, medium pluss syre og konsentrasjon. Sursøte moreller. Lang. En balansert, integrert og fullkommen vin på mange måter. 95-96p


Prdousentbesøk

2014 Salvioni Vino Rosso Alto A Divenine Brunello - primær og ren kirsebærsfrukt, fine tanniner, bra syre, lettere med masse primærfrukt. Syrlige moreller.

2013 Salvioni Vino Rosso Alto A Divenine Brunello - Mer utviklet med lær, jord, kjølig blå frukt og tobakk. På smak har vinen mer struktur, modne tanniner, syrlige moreller, pen balansert vin allerede nå.

2012 Salvioni Vino Rosso Alto A Divenine Brunello - Elegant nese, solmodne plommer, jordbær, anis og mint. Mer av alt på smak, Medium pluss konsentrasjon, tannin og syre, god struktur, masse moden rødfrukt, strukturert og kraftig vin med solid frukt i midtpartiet.

Le Ragnaie, økologisk produsent, 5 minutter utenfor Montalcino by. Lager enkeltvinmarkene Ragnaie VV og Brunello Fornace. En Brunello blend og en Chianti Colli som er en vinmark med Sangiovese som ligger over 600m og kan derfor ikke kalles Brunello. Fermentering i sement på 31-32 grader, 2 mnd skallkontakt etter fermenteringen er ferdig. Hovedsakelig slovensk eik. Chiantien får 1 år på eik, Rosso 2 år og Brunelloen 3 år.

Fatsmakingen gikk raskt, så bare noen korte kommentarer. 2012 Ragnaie VV, masse kraft, modne mørke bør, fast og strukturert. Blir nok strålende. 2012 Fornache hadde mer primærfrukt på dette stadiet. Denne vinmarken ligger lavere, noe som kan forklare det. 2012 Cava, en vinmark som inngår i blend Brunello er varmere og enklere enn de andre. 2013 årgangen har ikke samme kraften som 12, men viser seg fra en mer sjarmerende side nå fra fat. 2013 Fornache er mykere en samme i 2012, 2013 VV er elegant og med kjølig frukt. 2013 blend er rundere (denne lå på fransk eik av rent praktiske årsaker). Spennende å kjenne eik influensene hvorav den slovenske gir et mer rustikt preg og den franske et mykere preg, til tross for ca samme størrelse og alder.

2013 Le Ragnaie Chianti Colli - svært elegant og floral nese, røde lysere bær. Noe grantre. På smak er vinen lett, elegant og med en flott kirsebærfrukt. 88p

2009 Le Ragnaie Brunello - utviklet, brunlig kant, utviklet også på duft, skogsbær, lær, tørket kirsebær. Fin struktur og balanse, medium konsentrasjon og syre. Fin kirsebærfrukt, men med et modent preg. Drikk tidlig. 90p

2011 Le Ragnaie Brunello - tappet 6. mai, trevirke, skogbunn, varm jord, noe balsamisk, medium konsentrasjon, medium pluss syre. 90p

2011 Le Ragnaie Ragnaie VV - tobakk, høy og mint. Fin åpen og spennende nese. På smak, sur søte moreller, mest mot det ste, varm rød frukt, mangler noe spenst med har en bra konsentrasjon og lengde. Fremstår tilgjengelig nå. En god del tobakk. 91-92p

2011 Le Ragnaie Fornace - tobakk, jord, skogbunn, modne jordbær, noe utvikling. På smak følger den samme jordbærsmaken opp på fruktsiden. Mykere vin, medium tannin, fin sursøt syrlighet. Balsamisk preg. 90p

Le Ragnaie er også et veldig fint agriturismo som anbefales på det sterkeste.

Gå tilbake til «Vindiskusjoner»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester