SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Alt om vin.

Moderatorer: Frank Herfjord, Stig Lindahn, Alexander Hojem

Brukeravatar
Stig Lindahn
Innlegg: 47
Registrert: fre mai 29, 2015 2:23 pm
Sted: Kolbotn

SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Stig Lindahn » tir jun 16, 2015 8:08 am

Abbazia di Novacella Kerner 2013 (smakt i Mars 2015)

Ny drue for min del (Kerner), druen er kanskje mest kjent fra Nahe i Tyskland men denne vinen er fra et Augustinsk munkekloster nordøst for Bolzano i regionen Trentino-Alto Adige i Italia som i tillegg til denne lager vin på Gruner Veltliner, Gewurztraminer, Sylvaner, Muller-Thurgau, Pinot grigio samt en Prosecco fra en vinmark i Veneto

Delikat farge med svakt grønnskjær, eple og noe tropisk aromaer på lukt, følger opp med eple og litt pære på smak, fyldig men ikke på en kraftig måte ... som en litt tilbaketrukken Riesling.

Ca 1/2 time luft uten dekantering, etter 1 time smaker den akkurat det samme, artig bekjentskap

Abbazia di Novacella Kerner 2013.jpg
(67.13 kiB) Lastet ned 144 ganger
Har lekt med en tube superlim i en time nå, klarer ikke å legge den fra meg!

Per Mæleng
Innlegg: 7
Registrert: tir jun 23, 2015 7:39 am

Re: SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Per Mæleng » tir jun 23, 2015 11:50 am

Det er nok mange som ikke er så fortrolige med mangfoldet og kvaliteten på den italienske hvitvinsproduksjonen. Folk som kan tenke seg å gå utenfor den tradisjonelle hvitvinsboksen (chardonnay og riesling), vil kunne finne mye å glede seg over i Italia i de kommende årene. Hvitvinkvaliteten i Italia er i rask forbedring. Det skyldes flere ulike forhold. I korte trekk handler det om forbedret vitikultur, lavere utbytte (etter fransk målestokk for produksjon av hvit kvalitetsvin, ca 40/50 hl pr ha) enn tidligere, større plantetetthet, bedre egnede oppbindingsteknikker, bedre kloner og ikke minst kompetent anvendelse av teknologi. Italiensk hvitvinsproduksjon var ved inngangen til 1990-tallet lite ambisiøs og kvaliteten var svak. Vinene var stort sett enten gule og oksiderte eller nøytrale og intetsigende. Det lille som ble produsert av god kvalitet ble drukket i hjemmemarkedet. Den situasjonen er i ferd med å endre seg. En ny generasjon produsenter tenker nytt og annerledes rundt produksjonen av og kvaliteten på hvitvinene, og vi begynner å se resultatet av denne holdningsendringen. Det skjer ganske enkelt en stille revolusjon innenfor italiensk hvitvinsproduksjon, og den er, med unntak av noen få utvalgte produsenters viner, underkommunisert blant journalistene og i markedet, og det på tross av at vinene er blitt dramatisk mye bedre og interessante i de senere årene. Det er i realiteten bare et spørsmål om tid før de mest våkne journalistene gir hvitvinsproduksjonen i Italia den anerkjennelsen som de beste vinene fortjener.

Brukeravatar
Stig Lindahn
Innlegg: 47
Registrert: fre mai 29, 2015 2:23 pm
Sted: Kolbotn

Re: SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Stig Lindahn » lør jul 11, 2015 10:58 am

Har ca 20 hvitvinsdruer fra Italienske vinprodusenter på blokka som skal testes etterhvert men selv om dette ikke er de dyreste vinene tar det fremdeles tid for en vanlig lønnsmottaker å smake seg igjennom, spesielt når det er så mye annet snadder også ;)
Har lekt med en tube superlim i en time nå, klarer ikke å legge den fra meg!

Brukeravatar
Stig Lindahn
Innlegg: 47
Registrert: fre mai 29, 2015 2:23 pm
Sted: Kolbotn

Re: SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Stig Lindahn » lør aug 29, 2015 10:44 am

Fredag 3/9 kommer denne i ny årgang på spesialslippet
Har lekt med en tube superlim i en time nå, klarer ikke å legge den fra meg!

Arnt Egil Nordlien
Innlegg: 3
Registrert: fre mai 29, 2015 4:08 pm

Re: SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Arnt Egil Nordlien » lør aug 29, 2015 4:28 pm

Stig Lindahn skrev:Fredag 3/9 kommer denne i ny årgang på spesialslippet


Nei, det er ikke samme cuvee. Dette er egentlig ganske forvirrende, så jeg skal prøve å oppsummere. I mange år laget Abbazia di Novacella to cuveer med Kerner. Én kun ved navn Kerner og en cuvee kalt Praepositus Kerner. Sistnevnte produseres fortsatt og er en utgave som høstes ganske sent. Førstnevnte cuvee har de siste årene blitt til to cuveer: innstegsnivået som blit kalt Gaudium Kerner og en cuvee som kun heter Kerner. Sistnevnte er nå en seleksjon av de beste druene fra en normalhøst.

Så lenge det kun ble produsert to cuveer, så var den med navn Kerner tilgjengelig i BU. Etter at denne ble splittet i to, så er det Gaudium Kerner man får når man bestiller gjennom BU. Den nye seleksjonen er den som blir tilgjengelig i SU fra torsdag. Enda mer forvirrende blir det når denne seleksjonen har samme navn og etikett som den cuveen som tidligere het Kerner.

Håper det var til hjelp.

Brukeravatar
Stig Lindahn
Innlegg: 47
Registrert: fre mai 29, 2015 2:23 pm
Sted: Kolbotn

Re: SN: Abbazia di Novacella Kerner 2013

Legg innav Stig Lindahn » lør aug 29, 2015 9:24 pm

Skjønner ... men da får vi ihvertfall testet en "oppgradert" utgave 8-)
Har lekt med en tube superlim i en time nå, klarer ikke å legge den fra meg!


Gå tilbake til «Vindiskusjoner»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester