Side 1 av 1

SN: Ch. Haut-Bailly 1983

Lagt inn: lør jun 27, 2015 9:52 pm
av Morten Christiansen
Ch. Haut-Bailly 1983
Nedre del av korken var helt porøs og smuldret opp, måtte sile første glasset. Daff og innestengt første timen, men våkner til liv og man finner de klassiske elementene, dvs. mørke frukter, lær, tobakk, noe fat. Etter et par timer fremstår den enda friskere, slett ikke verst, trodde ikke den skulle åpne seg såpass. Likevel over toppen, drikk nå, 86-87p.
20150618_210324.jpg
(975.26 kiB) Lastet ned 81 ganger

Re: SN: Ch. Haut-Bailly 1983

Lagt inn: søn jun 28, 2015 5:58 pm
av Alexander Hojem
Årgangen er fra en presumtivt god periode for dette slottet. Hvor er flasken i fra? Lagret korrekt? Andre Haut-Bailly fra samme periode har fremstått relativt freshe og med bra balanse mellom struktur, syre og frukt. De laget gode viner i 70, 75, 85, 86, 88, 89. Har dessverre ikke prøvd 83 som jeg kan huske. Dette er fjerde årgangen under Jean Sanders som bestyrer, kan være de brukte litt tid på å justere formen. Daniel Sanders utrettet jo underverker for eiendommen etter han kjøpte eiendommen i '55.

Vinene derifra er forøvrig blitt meget bra etter Wilmers familien kjøpte slottet i '98. Deres '11 er et godt eksempel på det. De har tilogmed klart å bevare de plottene med virkelig gamle vinstokker (100-120 år gamle!).

Re: SN: Ch. Haut-Bailly 1983

Lagt inn: søn jun 28, 2015 6:34 pm
av Morten Christiansen
Flasken er fra auksjon hos Munich Wine Company så opphav og lagringforhold er ukjent. En så sprø kork kan jo tyde på stående lagring.
Haut-Bailly er en av mine favoritter og leverer høy kvalitet nesten bestandig. Har ikke smakt andre fra 80-tallet, men har vært igjennom de fleste årgangene på 90-tallet, samt 2001, 2006 og 2008.